Sol, (vind) och vatten

Hej hopp!

Igår packade vi vårt pick o pack, sa tack och hej till de glada flickorna som jobbar på holiday village och hoppade på en matatu (liten buss) till mombasa. Vi har nämligen så klokt resonerat att eftersom maria åker hem om redan en vecka (galet fort tiden går) så måste vi ju ta oss till kusten innan dess och då vi skrivit ut våra intervjuer så kan vi ju plugga en del på stranden.

Våra vänner i Maungu träffade vi för middag på måndagkvällen, som utmynnade i en massa dans, mycket fint! Jag kommer träffa dem igen snart, det är inte långt från Voi till Maungu så får hälsa på när jag är åter i Voi. Om inte förns så till den första tjejdagen som ska anordnas (se förra inlägget). Det är alltså inte för sent om man fortfarande vill stödja detta projekt, hör av er isåfall.

På väg till färjeläget i Mombasa stannade vi till på ett megaköpcenter som kallas Nakumatt (minns att vi var på ett sådant för 6 år sen i Nairobi när saker o ting skulle inhandlas till Bogesund House). Här köpte vi de leksaker som ni hjälpt till att samla ihop till och som skolorna ska få. Det blev fotbollar, frisbees och hopprep. Hoppas ni tycker det blir bra, i Maungu letade vi förgäves på marknaden efter leksaker..



En färjefärd, matatutur plus en tuktukresa senre var vi framme vid Diani Beach. Här trivs vi bra! Pluggar och badar omvartannat. En fin kombination. Vi bor i ett litet minihus med två sängar, inte lågt härifrån finns det en byggnad med dusch, toalett och kök. Känns lite som att campa. Mysigt! Men varmt! Finns ingen fläkt så det känns lite tropiskt härinne på rummet må jag säga.

Maria i Diani!


Eftersom vi sparar in på boende så har vi unnat oss att äta på en härlig fiskrestaurang, här är vår måltidsusikt...



...god liksom firren.



Går icke att förneka att detta är en mer (studie?)stimulerande miljö än det schletna rummet på holiday village..Vi får se hur det går. =)

Kommentarer
Postat av: Andesr

Fin strand! Bytte till mej ett par snidade masajer mot ett par strumpor och en keps i mitten av 90-talet på den stranden...

2011-04-15 @ 11:45:39
Postat av: Petttra

Nu har jag hittat hit, seddu! Saknar dig min lilla kotte!



Hejs

2011-04-19 @ 21:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0