Tack för era bidrag!

Hej hej!

I helgen har vi transkriberat våra 33 intervjuer vi genomförde i Mkamenyi och Kale. Så här flitiga har vi varit:



Det tar tid att transkribera! Intervjuerna har varit i snitt 20 minuter långa och utgör runt 4 A4 sidor i utskrivet format.

Esmily tog oss med till hennes mamma i lördags kväll. Det var fint. Mama Rufence bor på andra sidan järnvägen, granne med elefanterna. Man kan lätt förstå vem Esmily ärvt sin kämparglöd ifrån. Hennes mamma tillverkar tegelstenar som hon säljer för 8 kenyanska shilling styck (det vill säga typ 60 öre). Av dessa bygger hon sedan hus som kostar efter hur många tegelstenar hon använt, plus lite till. Nu hade hon nyligen fått sålt ett hus för 6000 shilling vilket är en bra månadslön! Heja mama Rufence!


Här är jag och Esmilys bonusdotter Prudence, bakom min rygg ligger Rufence hem.


Esmilys familj

Stort tack för era bidrag kära ni!
Vi har fått god respons, jätteroligt! Pengarna kommer därför räcka till något större. Igårkväll träffade vi våra vänner för att bestämma hur pengarna bäst ska fördelas.

Tidigare har de anordnat en tjejdag där de samlat tjejerna från byarna och pratat om ditt o datt som kan vara bra att prata om när man är i puberteten och allt är nytt. Nu lyder planen att Esmily och en kvinna till som vi ännu inte träffat, anordnar sådana här dagar några lördagar i rad, så att till slut alla byars flickor fått samma träff. På samlingarna kommer Esmily att prata om vad menstruation innebär och alla flickor kommer få varsin binda varpå de kommer informeras om att sådana kommer finnas tillgängliga på skolorna.

Framförallt de flickor som går på de skolor som ligger en bit ifrån Maungu har mycket svårt att få tillgång till bindor, dels för att det inte finns affärer däruppe och dels för att det är för dyrt. Flickorna använder därför tygstycken, men det är inte särskilt hygieniskt. Bindorna kommer att delas ut av Esmily till en person på varje skola som flickorna kommer veta att de kan gå till och som har deras förtroende så att de inte blygs att fråga efter binda vid behov. I och med att flickorna är unga och tyvärr ofta malnutrierade har de inte särskilt regelbunden mens. Pengarna som vi tillsammans kunnat samla in kommer därför täcka flickornas bindbehov för en lång tid framöver.

Våra vänner blev jätteglada igår och menar att det här är en mycket  bra grej att ha samlat in pengar till. Vi ska lösa själva överlämnandet av pengarna genom att James får in pengarna på sitt konto, varje månad kommer han att skicka kvitton på inköpen så vi hålls uppdaterade om hur det går. Esmily får betalt av wildlife works för att genomföra själva utbildningarna så de insamlade pengarna kommer gå oavkortat till bindor. Wildlife works har tänkt tidigare att de skulle driva något sånt här, men hittills inte haft resurser nog..

Vi hoppas att ni tycker att detta blir bra, men annars får ni höra av er så för jag över era pengar igen såklart. Vi pratade med dem om fotbollar till skolorna, men eftersom wildlife works driver en fotbollsskola så berättade de att de redan planerat att dela ut bollar till skolorna de nästkommande veckorna.

Nej, nu ska Maria och jag fortsätta plugga. Vi sitter ute på uteserveringen til vårt lilla boende, här spelas härlig pojkbandsmusik alternativt powerballader hela dagarna. Mycket stimulerande såklart! =)


Här är en bild från voi, från en lodge nära tsavo national park, där maria och jag spenderade en hel dag med (lite) plugg och bad. Vi försökte även klappa elefanterna som kom fram för att dricka vatten på eftermiddagen.

Vi hörs snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0