vattenmelon!

I veckan har Manasse försett oss med goda meloner som vuxit på Bogesund farm! En fröjd att det regnar litegrann i Voi nu, det är så vackert grönt och med tanke på den vattenbrist vi fick se, kanske framförallt i Kasigau i somras, så hoppas vi att regnet gör nytta nu. Så här glada är vi!



I veckan som gått har det varit seminarie för homebased care i Voi-projektet med föräldralösa barn (se gärna hemsidan www.voi-ulricehamn.se). Mama Elisabet, sjuksköterska i Mombasa som Viola och jag fick förmånen att träffa i somras, har varit i Voi för detta seminarie. Väldigt fint att träffa henne och de andra kvinnorna i homebased care gruppen. Från sjukhuset i Lund fick Maria och jag med oss lite materiel till Kenya. Mycket av detta kommer komma till nytta i Voi-projektet och för Elisabet, resten ska vi ta med till en klinik i Marungo där vissa av våra intervjuer kommer äga rum. Tack Lunds sjukhus för allt vi fick med!

På bogesund house har vi varit och hälsat på de 50 förskolebarn som är där på dagarna. Barnen är
lika söta som vanligt, och de dansar o sjunger så fint!



I lördags fick vi skjuts av en nyfunnen vän till Mombasa. Trafiken var galen. Vår vän Maria var en god chaufför. Havet var blått och tygerna fina. En bra dag.

I söndags efter gudstjänsten och pluggplugg firade Maria och jag att vi kommit igång bra denna första vecka i Kenya och med C-uppsatsen. Därför begav vi oss till Lion Hill, där kan man äta gott samtidigt som man kan spana på elefanter. Vi har gott hopp!




Imorgon beger vi oss till Maongo för att påbörja våra intervjuer. Ska berätta mer om vår studie vid senare tillfälle. Kommer sakna vännerna i Voi, men kommer ju åter snart.

Må väl!

Kommentarer
Postat av: Helena Tobin

Åh, hej Eva-Karin! Vad härliga bilder!!! Ni verkar ha det bra, det är bra :). kram från Helena

2011-04-05 @ 22:21:25
Postat av: Helena Tobin

Hej!! Får se om mitt inlägg kommer med nu då... Ser jättehärligt ut på bilderna! Hoppas ni har det bra, det verkar så! :) kram Helena

Postat av: Maria

Härligt att läsa din blogg :) Ha det fortsatt underbart :) Vi hörs på mejl/facebook :)



Kraaam

2011-04-05 @ 22:40:04
Postat av: Ida

Härligt att se att ni har de fint! Lycka till imorgon :)

2011-04-05 @ 22:52:28
Postat av: Sara

Ser underbart ut! Skulle vilja äta lite av din arm där på översta bilden.



Hjärta

2011-04-06 @ 00:43:19
Postat av: Aida

Ser härligt ut, kul med foton! Mera!! :)



kramar!!

2011-04-08 @ 12:44:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0